Noutăți și evenimente

Salamul de Sibiu – un produs după o reţetă ce datează din 1910

După cum cei mai mulţi dintre dumneavoastră ştiu deja, în acest moment lucrăm la dezvoltarea gamei noastre de produse. Ne face plăcere să remarcăm tendinţa de a pune accent pe o alimentaţie cât mai sănătoasă şi să dorim să oferim exact ceea ce vă doriţi - produse potrivite pentru cei mai exigenţi dintre gurmanzi!
Dacă pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne-am răsfăţat consumatorii cu două sezoniere noi – caltaboş şi lebăr, de aceasta dată, am optat pentru un produs ce va fi prezent în magazine pe întreaga perioada a anului – este vorba despre un delicios Salam de Sibiu.
Salamul de Sibiu este un produs crud-uscat. Salamurile de acest tip sunt cele mai nobile dintre mezeluri; acestea presupun un proces de fabricaţie laborios şi crearea unor condiţii speciale pentru producţie şi maturare. Perioada de maturare-uscare îndelungată şi afumarea la rece cu lemn de esenţă tare, în prezenţa mucegaiului nobil, contribuie la crearea aromei specifice a Salamului de Sibiu.
Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc care este recunoscut la nivel european. În februarie 2016, produsul a primit de la Comisia Europeană denumirea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Prin recunoaşterea produsului la nivel european, s-a impus stricteţea de a respectă reţeta din 1910.

Ştiaţi că?
- Salamul de Sibiu este mezelul cu cel mai ridicat conţinut de carne.
- Mezelul cu cei mai puţini conservanţi.
- Pentru producerea unui Salam de Sibiu este nevoie de aproximativ 3 luni.

Salam de Sibiu Salamandra