Noutăți și evenimente

Produs NOU – Şuncă Afumată Salamandra

Cuvântul “şuncă” provine din limba germană de la cuvântul “schinken”- ce înseamnă pulpă de porc. Pe teritoriul ţării noastre are înţelesuri diferite în funcţie de regiunea ţării. În Moldova şi Ţară Românească cuvântul şuncă se foloseşte că regionalism pentru slănină. Conform DEX-ului “Şuncă” este o specialitate din pulpă de porc preparată în aşa fel încât să poată fi păstrată vreme îndelungată; cel mai apropiat produs ca similaritudine este jambonul.
Şunca uscată (de tip jambon) îşi are originea în special în ţările din sudul Europei – unde clima permite uscarea lentă, în timp ce şunca afumată îşi are originea în regiunile mai reci şi umede. Una dintre cele mai apreciate tehnici de conservare, afumarea, contribuie la crearea gustului şi culorii specifice acestei specialităţi.
Începând cu jumătatea lunii februarie firma noastră îşi măreşte gama de produse cu un nou produs. Este vorba despre Şunca Afumată Salamandra. Această se diferenţiază de alte şunci existente pe piaţă prin conţinutul foarte ridicat de carne – 80% pulpă de porc. Noul preparat este fiert şi afumat la rece cu lemn de fag netratat, prezintă un miros plăcut şi un gust deosebit, fiind perfect pentru sandwichuri şi platouri reci. Şunca Afumată Salamandra este ambalată în pungi termo în bucăţi de 1.8kg, însă vă oferim posibilitatea de a cumpăra bucăţi sau felii în funcţie de preferinţele fiecaruita.
Pe lângă noul produs – Şuncă Afumată Salamandra – pe acelaşi segment vă punem la dispoziţie şi:
- Şuncă Maramureşeană – combinaţia ideală dintre pulpă de porc degresată şi carne de porc, bine condimentat, fiert şi afumat la cald;
- Şuncă de Praga realizată după o reţeta din pulpă de porc degresată;
- Şuncă din Piept de Pui pentru cei ce preferă puiul;
- Şuncă York – varianta clasică potrivită pentru sandwichuri.
Va invităm să încercaţi toate produsele Salamandra!